KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI

KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI

27.10.2021 

23.10.2021 839

KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMASI'NDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Kazanım Değerlendirme Uygulaması'na resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının yedi ve sekizinci sınıf öğrencileri, tüm resmî ve özel liselerin on bir ve on ikinci sınıf öğrencileri katılacaktır.

2- Uygulamanın tarih ve saati, resmî ve özel ortaokul ile imam hatip ortaokullarında (yedi ve sekizinci sınıflar) 26.10.2021, 09.00; tüm resmî ve özel liselerde (on bir ve on ikinci sınıflar) ise 27.10.2021, 09.00 olarak belirlenmiştir. İkili eğitim yapan okullarla ilgili, tarih değişikliği yapmamak kaydıyla, gerekli tedbirler il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince alınacaktır.

3- Uygulama evraklarının okullara sevke hazır hâle getirilmesi hususunda il veya ilçe millî eğitim müdürlükleri sorumludur. İlçelere sevk işlemleri, il millî eğitim müdürlüklerinin destek hizmetleri bölümü tarafından uygulama tarihi dikkate alınarak gecikmeye sebep olmayacak şekilde gerçekleştirilecektir. Uygulama evraklarının il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinden okul yönetimlerince teslim alındığı andan, geri dönüşüne kadarki süreçte tüm evrakların güvenliğinden okul yönetimleri sorumludur.

4- İl veya ilçe millî eğitim müdürlüklerince okul yönetimlerine teslim edilen evraklar, uygulama öncesine kadar açılmayacak ve salon görevlilerine ancak uygulama öncesi teslim edilecektir.

5- Uygulama evraklarının görüntülerinin herhangi bir ortamda yayımlanması kesinlikle yasaktır.

6- Kazanım Değerlendirme Uygulaması'nda resmî ve özel ortaokul ve imam hatip ortaokullarının yedi ve sekizinci sınıflarında Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden yirmi beşer soru sorulacaktır. Her ders için uygulama süresi 40 dakika olacak ve her uygulama sonunda 10 dakikalık aralar verilecektir. Uygulama, kitapçıkta yer alan derslerin kitapçıktaki sırası takip edilerek gerçekleştirilecektir. Bu süre zarfında, soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları sınıftan dışarı çıkarılmayacak ve evrakların güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler okul yönetimlerince alınacaktır.

7- Kazanım Değerlendirme Uygulaması'nda liselerin on bir ve on ikinci sınıflarında Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden otuzar; fizik, kimya ve biyoloji derslerinden on beşer soru sorulacaktır. Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin uygulama süreleri ellişer, fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinin toplam uygulama süreleri ise 75 dakikadır. Türk dili ve edebiyatı, matematik ve fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinin uygulamaları arasında 10 dakikalık aralar verilecektir. Uygulama, kitapçıkta yer alan derslerin kitapçıktaki sırası takip edilerek gerçekleştirilecektir. Bu süre zarfında soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları sınıftan dışarı çıkarılmayacak ve evrakların güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler okul yönetimlerince alınacaktır.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 30 50 ARA 10 MATEMATİK 30 50 ARA 10 FİZİK-KİMYA - BİYOLOJİ 45 (15+15+15) 75

8- Liselerdeki uygulama için Türk dili ve edebiyatı, matematik ve fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinin tümünü alan öğrenciler bütün uygulamalara katılacaktır. Türk dili ve edebiyatı, matematik ve fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinden herhangi birini almayan öğrenciler ise uygulamaya sadece aldıkları derslerden katılacaktır. Ancak hiçbir koşulda uygulamanın başlangıç saati ve süreleri değiştirilmeyecektir.

9- Uygulama öncesi okul yönetimleri il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince uygulama süreçleri hakkında bilgilendirilecektir.

10- Uygulamayı yürütecek salon görevlileri, uygulamanın yapıldığı okul öğretmenleri veya okul yöneticilerinden seçilecektir. Bu görevliler, okul yönetimlerince belirlenecektir. Görevliler belirlenirken imkânlar dâhilinde uygulamanın yapıldığı dersin dışındaki branşlar dikkate alınacaktır.

11- Uygulama sonunda, kitapçıklar dâhil tüm sınav evrakları toplanarak kitapçıklar okulda muhafaza edilecektir. Kitapçıklar, öğrencilere sınavdan en erken bir gün sonra dağıtılacaktır. Cevap kâğıtları, uygulama evraklarının geliş biçimine uygun şekilde ivedilikle il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerine ulaştırılarak il ölçme değerlendirme merkezine sevki sağlanacaktır.

12- Uygulamalar süresince, uygulamaya katılmayan sınıflar eğitim öğretime devam edecektir.

13- İllerde uygulama verileri kullanılarak herhangi bir analiz ya da raporlama çalışması yapılmayacaktır.

14- Uygulama sürecinin sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacaktır.

15- Kazanım Değerlendirme Uygulaması'na yönelik mazeret uygulaması yapılmayacaktır. 

 

Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu