Sanatsal Etkinliklerle Belirli Gün ve Haftalar Proje Tanıtım Broşürü (eTwinnerlar; Elmas Türkcan, Emine Çelik, Haluk Bilgili)

Sanatsal Etkinliklerle Belirli Gün ve Haftalar Proje Tanıtım Broşürü (eTwinnerlar; Elmas Türkcan, Emine Çelik, Haluk Bilgili)

PROJE TANITIMI

 

PROJE ADI

SANATSAL ETKİNLİKLERLE

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR

 

Proje Yöneticileri

Aysun Şule GİDER EROL: Zeytinlibahçe Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Elmas TÜRKCAN: Mersin İmam Hatip Lisesi

 

Proje Katılımcıları

Aysun Şule GİDER EROL: Zeytinlibahçe Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Berna Bitecek: Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Emine ÇELİK: Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi 

Elmas Türkcan: Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi 

Serter Duran: Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sude Nur Mercan: Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 

Haluk Bilgili: Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi

 

Proje Hakkında

 15-19 yaş arası öğrencilerimizin yaşıtlarıyla bir araya gelerek ortak bir bakış açısı geliştirmelerini sağlayacak belirli gün ve haftaları sanatsal etkinliklerle kutlamaya dayanmaktadır. İçinde bulunduğumuz salgın döneminde sanatsal faaliyetler oldukça sınırlı kalmıştır. Öğrencilerin bu süreçte belirli gün ve haftaları kutlamalarından uzak kalmamalarını, sanatın farklı dallarıyla kutlama programlarına katılımlarını sağlamaktır.

Projemizin temel amacı öğrencilerimizin edebiyat, resim, müzik, tiyatro gibi sanatsal çalışmalara katılmalarını sağlamaktır. Bu proje ile belirli gün ve haftalar kutlama programlarında öğrencilerin tiyatro oyunu sergilemesini, müzik konserleri vermesi, resim sergisi açması, şiir dinletisi sunmaları yoluyla sanatsal etkinliklere katılmaları amaçlanmaktadır.

 

Hedefler

Bu projedeki öncelikli hedefimiz; öğrencilerimizi dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsü nedeniyle pandemi sürecinde uzak durdukları belirli gün ve haftalar kutlamalarında, sanatsal etkinliklerle (konser, sergi, tiyatro, müze ziyaretleri vb.) buluşturmak. Bu sayede belirli gün ve haftalar kutlamalarına ve sanat alanlarına yönelik öğrencilerin farkındalıkları da artırılacaktır.

 

 

Çalışma Süreci

 Projemiz şubat ayında başlamıştır. Mayıs ayında son bulacaktır.

 

 

Beklenen Sonuçlar

Projemiz belirli gün ve haftalar etkinliklerinde farklı sanat dallarını ele alacağından aylık olarak belirlenen gün ile ilgili ortak bir etkinlik veya ortak bir ürün oluşturmak ana hedefimizdir. Ancak salgın döneminde öğrencilerimizin gelişimlerine ve sosyalleşmelerine yardımcı olacak, sanatsal faaliyetlerle günümüz insanının sahip olması gereken becerileri kazanmalarına da katkı sağlayacaktır.

Projemizin Çalışma Planı

 

Şubat Ayı Çalışmaları

 

Ön Hazırlık çalışmalarının tamamlanması

1. Veli İzin Belgelerinin Yüklenmesi

2. Öğrenci Ekleme

3. Tanıtımlar (Öğrenci, Öğretmen ve Okul Tanıtımları)

4. Güvenli İnternet ve İnternet Etiği Kuralları

5. İnstagram Sayfası oluşturulması

6. İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ortak çalışma

7. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ortak çalışma

 

 

Mart Ayı Çalışmaları

 

1. Proje Ön Değerlendirme Anketi

2. Proje Afiş çalışmaları

3. Proje Logo çalışmaları

4. Proje Afiş Anketi

5. Proje Logo Anketi

7. Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart) ortak çalışma

8.Proje tanıtım videosu

9. Proje introsu

 

 

Nisan Ayı Çalışmaları

 

1. Otizm Farkındalık Haftası Çalışmaları (2 Nisan)

2. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan) ortak çalışma

3. eTwinning Günü işbirlikçi çalışma

4.  Anneler Günü işbirlikçi çalışma

5. Dijital Proje Tanıtım Panosu Hazırlama

6. Proje Sonu Ortak Ürün çalışmalarına başlanması

 

 

Mayıs Ayı Çalışmaları

 

1. Proje Final Ürünün Tamamlanması

2. Öğrenci Değerlendirme Anketi Yapılması

3. Öğretmen Değerlendirme Anketi Yapılması

4. Veli Değerlendirme Anketi Yapılması

5.Proje Son Test Uygulaması

6. Öğretmen Sertifikalarının Hazırlanması

7. Öğrenci Sertifikalarının Hazırlanması

8. Proje Sonu Toplantısının Gerçekleştirilmesi

9. Eksikliklerin Tamamlanması

10. Kalite Etiketi Başvurusu

 

 

 

 

Beklenen Sonuçlar

 

Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri Emine ÇELİK danışmanlığında  "Sanatsal Etkinliklerle Belirli Gün ve Haftalar" adlı eTwinning projesine katılarak çalışmalarına 2022 Şubat ayında başladı.

 

Bu projedeki öncelikli hedefimiz; öğrencilerimizi dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsü nedeniyle pandemi sürecinde uzak durdukları belirli gün ve haftalar kutlamalarına, sanatsal etkinliklerle (konser, sergi, tiyatro, müze ziyaretleri vb.) buluşturmak, bu sayede belirli gün ve haftalar kutlamalarına ve sanat alanlarına yönelik öğrencilerin farkındalıklarını arttırmaktır.

 

2022 Şubat ayında başlayıp, 2022 Mayıs ayında sona erecek "eTwinning" projesi süresince gerçekleştirilen online eğitim ve çalışmalarla öğrencilerimizin birbirleri ve öğretmenleri ile iş birliği yapması sağlanarak vatan, millet sevgisi, belirli gün ve haftalar, sanat konusunda farkındalık oluşturulmuştur.

 

Bu tür projelerle öğrencilerimizin ders motivasyonunu ve başarılarını arttırması hedeflenmiştir. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz birçok web2.0 aracını kullanmayı ve onlarla etkinlikler hazırlamayı öğreneceklerdir. Öğrenmelerini çok boyutlu olarak gerçekleştiren öğrencilerimiz eğlenerek öğreneceklerdir. Birbirinden değerli çalışmaların oluşturduğu sanatsal etkinliklerle belirli gün ve haftalar "e-twinning" projesi çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalarla, öğrencilerimizin birbirleri ve danışman öğretmenleri ile iş birliği yapması sağlanacaktır.

 

Öğrencilerimize milli birlik ve beraberlik şuurunu kazandırarak, vatanseverlik konusunda onlara rehberlik yaparak, işbirlikçi çalışma prensiplerini kavratarak ve onları web 2.0 araçlarını yakından tanımaya teşvik ederek farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir. Bu çalışmaları yaparken öğrencilerimiz birçok web 2.0 aracını kullanmayı ve onlarla etkinlikler hazırlamayı öğreneceklerdir. Öğrencilerimiz, bu eğitim sürecinde etkinliklerle eğlenerek öğrenmenin tadına varacaklardır.

24.03.2022 154

Proje Detaylarını PDF İndirmek İçin TIKLAYINIZ

24-03-2022